Solarplaza Summit | France

Thursday 27 June 2024

Program


09:00

Welcome Words

10 min.

Session Topics:

Session 1

Market Overview & Opportunities

09:10

Navigating the Dynamic French PV Market: Latest Updates and Insights

presentation

20 min.

Daniel Bour

Enerplan

Session Topics:

09:30

Powering Progress: Exploring the Landscape of Solar Decarbonization in France and Unlocking Opportunities for a Green Future

panel

40 min.

Session Topics:

10:10

One Year Later: Legislative and Regulatory Update

presentation

20 min.

Session Topics:

10:30

Morning Networking Break

Session Topics:

Session 2

Financing The Ever Tightening Business Case

11:15

Connecting Start to Finish: PPAs

presentation

20 min.

Session Topics:

11:35

Balancing Rising Costs with Decreasing Revenues: Can We Still Minimize Cost in 2024?

panel

35 min.

moderator

Alexandre Soroko

Greensolver

Marceau Leroux

Enerparc AG

Session Topics:

12:10

Opportunities & challenges of C&I applications in France

panel

35 min.

Session Topics:

12:45

Networking Lunch

Session Topics:

Session 3

Solar + : Understanding the Market Potential of Solar Intergrated Innovations

14:15

Growing Opportunities: the future of Agri-PV in France

40 min.

moderator

Pierre Guerrier

Solvéo Énergie

Céline Mehl

ADEME

Olivier Dauger

France Agrivoltaïsme

Audrey Juillac

Fédération Française des Producteurs Agrivoltaiques (FFPA)

Session Topics:

14:55

Storage: Making the Most of Lessons Learned from Abroad

presentation

50 min.

Session Topics:

15:45

Afternoon Networking Break

Session Topics:

Session 4

Optimizing The Energy Landscape

16:20

Revenue Stacking in Energy Storage Projects

presentation

20 min.

Session Topics:

16:40

Integration of Solar and EV Charging : What Role for the Energy Producers?

presentation

20 min.

Session Topics:

17:00

Perspectives on the Future of the French PV Market: What to Expect?

presentation

35 min.

moderator

Sylvie Perrin

De Gaulle Fleurance & Associés

Prune Des Roches

Andera Partners

Session Topics:

17:35

Closing Words

10 min.

Session Topics:

Need any help?

We got you. Send out an email to our team and we are here to help.

Marjory Dupouy
Team Lead Events

For questions about the program and content of the event:

[email protected]
Rosita Valuckyte
Business Developer

For questions regarding partnership opportunities:

[email protected]
Audrey Wolff
Project Coordinator

For practical questions regarding our activities:

[email protected]