Solarplaza Summit | The Netherlands

Monday 27 May 2024

Program


08:30

Welcome & Registration

30 min.

Session Topics:

Session 1

The Dutch Solar Landscape

09:00

Opening Words by Chairperson

presentation

15 min.

Session Topics:

09:15

Keynote Opening: Setting the Stage of the Dutch Solar Market

presentation

25 min.

Session Topics:

09:40

The New Reality of Dutch Solar: Changing Regulatory Landscape

40 min.

Eline Fleur Speklé

Dutch Ministry of Economics and Climate

Session Topics:

10:20

Networking Break

Session Topics:

Session 2A

Leveraging Advancements in Grid Integration

11:15

Energizing the Grid: Navigating the Currents of Congestion

presentation

20 min.

Session Topics:

11:35

Solar Permitting & Licensing Simplified

presentation

20 min.

Session Topics:

11:55

Solutions for C&I Grid Empowerment

presentation

20 min.

Session Topics:

12:15

Solar Fields and Farmer Yields: A Sustainable Future

20 min.

Session Topics:

Session 2B

Renewable Energy Trading

11:15

Energy Trading 101: Crash Course on the Principles of Energy Trading

presentation

20 min.

Session Topics:

11:35

Reverse Curtailment: How do you Trade Flexibility with Renewables?

presentation

20 min.

Hubert Penn

Dexter Energy

Session Topics:

11:55

Prices: The Evolving, Volatile Electricity Market & How to Remain Successful

presentation

20 min.

Session Topics:

12:15

Lessons Learned from Trading Experts: Business Case

presentation

20 min.

Session Topics:

Session 2C

PPAs and Finance

11:15

PPA Crash Course: Which Format is Better for You?

presentation

20 min.

Session Topics:

11:35

State of the Market: an Overview of the European & Dutch PPA Landscape

presentation

20 min.

Session Topics:

11:55

Best & Worst Practices for PPAs: A Lawyer's Tale

presentation

20 min.

Session Topics:

12:15

Corporate PPAs: Potential and Practical Business Cases

presentation

20 min.

Session Topics:

12:35

Networking Lunch

Session Topics:

Session 3A

A Better Business Case: How To Supplement Your Solar

14:00

Weighing The Value of Hybridization: The Synergies of Wind, Solar, Storage, Green Hydrogen

panel

40 min.

Jan-Phillip Kock

Encavis

Session Topics:

14:40

How To Get Smart (Energy Systems)

presentation

20 min.

Session Topics:

15:00

Stretch It To The Limit: The Value of Repowering and Revamping

presentation

15 min.

Session Topics:

Session 3B

How To "Win" At Renewable Energy Trading

14:00

Workshop: Play the Market, Don't Let it Play You!

75 min.

Jan Willem Zwang

Stratergy

Session Topics:

Session 3C

Frameworks For PPA Success

14:00

Roundtable Discussions: (Humanely) Pick the Brain of PPA Experts

panel

50 min.

Session Topics:

14:50

Which Pricing Structure Works Best? A Case Study By An Offtaker & Developer

presentation

25 min.

Session Topics:

15:15

Networking Break

Session Topics:

Session 4

Unpacking Future Trends and Buzzwords Of The Solar Industry

16:00

Demystifying AI: Opportunities and Threats for The Solar Industry In The Netherlands

20 min.

Session Topics:

16:20

How Resilience and Sustainbility Can Improve The Bottom Line

panel

40 min.

Session Topics:

17:00

Closing Remarks

presentation

5 min.

Session Topics:

17:05

Networking Drinks & Bites

Session Topics:

Need any help?

We got you. Send out an email to our team and we are here to help.

Dee Yon Chng
Project Manager

For questions about the program and content of the event:

[email protected]
Lon Stappers
Business Developer

For questions regarding partnership opportunities:

[email protected]
Audrey Wolff
Project Coordinator

For practical questions regarding our activities:

[email protected]